EXPLORE

aeter architects

4 EVRIPIDOU, ST. KALLITHEA,
176 74, ATHENS, GREECE

T: +30 210 940 7980
F: +30 210 940 7981

  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W

© 2014 AETER ARCHITECTS

CVs are handled with security and confidentiality, are not sent to third parties, their data are not processed and will be deleted 3 months after they were received.

THE EARTH-SHELTERED CLUBHOUSE

AT THE BAY COURSE IN COSTA NAVARINO

1/9

Located in southwest Peloponnese in Greece, The Bay Course overlooks the historic Bay of Navarino, and is surrounded by olive groves. The new Clubhouse is uniquely designed and is one of the first earth-sheltered Clubhouses, ensuring it harmoniously blends into the natural landscape. Almost invisible to the eye, the new clubhouse is sculpted into the natural contours, meaning that guests only realise its dynamic and innovative design as they reach the entrance.

Covering more than 2,000sq.m. the clubhouse has a premium location at Navarino Bay, the destination’s second resort area and its outdoor spaces benefit from spectacular views over the Bay of Navarino and the stunning Bay Course which meanders through the undulating and diverse landscape of the lush Messinia region.

Aligned with Costa Navarino’s sustainable principles, the design is based on the doctrine of bioclimatic architecture and features planted roofs including a total of 27,500 plants and trees both around the Clubhouse and on its rooftop, as well as materials and systems that maximise the building’s energy efficiency.

CLIENT

TEMES S.A.

 

COMPLETED

2019

 

TOTAL AREA

2.500 m²

PROJECT PHASE

PRELIMINARY DESIGN, FINAL DESIGN, IMPLEMENTATION DESIGN

 

LOCATION

MESSINIA, GREECE

LOCAL CONSULTANT FOR URBAN PLANNING / ARCHITECTURAL CONSULTANCY SERVICES

ATHENS, GREECE

2014