EXPLORE

aeter architects

4 EVRIPIDOU, ST. KALLITHEA,
176 74, ATHENS, GREECE

T: +30 210 940 7980
F: +30 210 940 7981

  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W

© 2014 AETER ARCHITECTS

CVs are handled with security and confidentiality, are not sent to third parties, their data are not processed and will be deleted 3 months after they were received.

SUMMER  RESIDENCE

1/22

Basic principles were the preservation of the facade and the interior cladding of a light-colored shell.


The main entrance of the old warehouse is covered with glass. The second opening  becomes the new main entrance, with corten shutters - morphologically similar to the earlier ones, delivering their rustiness, without wearing out over time. Along it, we preserve its arch and its stone frame.
Walls, floors and ceiling form an off-white cement mortar shell, covering the 2/3 of the space. The other 1/3 hosts the bare stone wall that carries the fireplace, and in the exposed the wooden slats of the roof. The house is illuminated by the facade openings and by a new enlightened roof dome.


Public and private areas are separated by an intermediate wall and a curtain. The public area consists of a level comprising the living room and the kitchen and of a higher one accommodating the bed. The unification of these levels is achieved by a long, linear corian bench which - starting as a kitchen counter - turns into a linear sitting space upstairs. Placing the bed in the center of the elevated level, offers an unobstructed view of the sea landscape - through the facade openings. The private space consists of the bathroom-wc and of the wardrobe. Hidden linear lights along: the beams, the recessed curtain cove and the bench, create an atmospheric feel. The internal cypress beams match with the wooden chestnut exterior pergola overlaid with wicker. 


Metal, glass, stone, wood combine modern and traditional elements, creating a sophisticated and harmonious space where pure design lines and direct relationship with the exterior sunny Greek landscape are evident.

CLIENT

PRINATE  CLIENT

 

COMPLETED

2019

 

TOTAL AREA

80m²

PROJECT PHASE

ALL PHASES

 

LOCATION

DIAPORI,

ISLAND OF LEMNOS, GREECE