EXPLORE

aeter architects

4 EVRIPIDOU, ST. KALLITHEA,
176 74, ATHENS, GREECE

T: +30 210 940 7980
F: +30 210 940 7981

  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W

© 2014 AETER ARCHITECTS

CVs are handled with security and confidentiality, are not sent to third parties, their data are not processed and will be deleted 3 months after they were received.

CONTEMPORARY LUXURY RESIDENCE FOR PRIVATE CLIENT 

1/15

The form of the building was dictated by the shape of the plot and its orientation. However, it remains simple by giving the impression of a “box”. The interior has large unified spaces, which allow autonomous movement and space organization.

A large opening on the rectangular volume allows access from the main spaces to a swimming pool connected to the building. The building was placed on the 640 m² landsite and it covers a total area of 384 m².

 

The large main openings for lighting and aeration of the main spaces are placed on the recessed side. For this reason, there is a vertical shading element protruding from the building line. The residence is deployed on the ground floor and two over ground storeys, while the basement accommodates M/E installations and car parking space. The ground floor hosts a unified living room, dining room and kitchen. The mezzanine floor accommodates a guest WC, the wardrobe and an office space. The first floor hosts the children’s bedroom with a bathroom and a living room. Finally, the owner’s bedroom, bathroom and wardrobe occupy the second floor.

The facades are cladded with travertine slabs, and the balcony parapets are cladded with wooden panels.

CLIENT

NAT S.A.

 

COMPLETED

2006

 

TOTAL AREA

384 m²

PROJECT PHASE

ALL PHASES

 

LOCATION

FILOTHEI, ATHENS, GREECE

DIAPORI.png
01 SQ_18101-DIAPORI_220px.png