EXPLORE

aeter architects

4 EVRIPIDOU, ST. KALLITHEA,
176 74, ATHENS, GREECE

T: +30 210 940 7980
F: +30 210 940 7981

  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W

© 2014 AETER ARCHITECTS

CVs are handled with security and confidentiality, are not sent to third parties, their data are not processed and will be deleted 3 months after they were received.

INFORMATICS AND MANAGEMENT CENTER

 

RECONSTRUCTION & CONVERSION OF FORMER FACTORY

1/7

The Reconstruction and Conversion of a former Factory to a higher complexity Headquarters and Data Building required a delicate architectural approach defined by the bearing structure and restrictions of the existing building, the specifications of an up to date Digital Services building, as well as the functional requirements of a large scale building of this kind and its security demands.

 

The Complex is composed by the Office Spaces on the western and central parts, and the Main Service Building (Printing Centre and Digital Services) on the eastern part. The space in between is turned into a patio with planted trees, a key element of the complex. As for the illumination of the large surface of the office space, a set of four symmetrical solar chimneys has been invented to pass through all levels’ ceilings flooding with light.

 

The exterior aspect of the building complex is clearly defined by distinctive units, one multi storey part cladded with ceramic tiles on framework and one low rise long building with cement coating finishing and successive longitudinal openings that create a rhythm on the facade. Finally, 192 parking places are provided.

PROJECT PHASE

ALL PHASES

 

LOCATION

ATHENS, GREECE

CLIENT

NATIONAL BANK OF GREECE

COMPLETED

2005

 

TOTAL AREA

24,900 m²