EXPLORE

aeter architects

4 EVRIPIDOU, ST. KALLITHEA,
176 74, ATHENS, GREECE

T: +30 210 940 7980
F: +30 210 940 7981

  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W

© 2014 AETER ARCHITECTS

CVs are handled with security and confidentiality, are not sent to third parties, their data are not processed and will be deleted 3 months after they were received.

SUMMER RESIDENCE

1/20

In the village of Kontias, Limnos, an old oil-mill was reconstructed and transformed into a summer holiday house. The owner architect treated the whole process with respect to both natural and artificial surroundings. Local tradition and climate were fundamental parameters to the architectural approach.

 

The building is situated on sloping ground, before Pigados, the old entrance area of the mill, placed at the exact spot. The existing building consisted of two separate areas, covered by a two banded roof, of a total area of 90m². A small yard of 20m² was situated at the edge. The roof was found partially destroyed, revealing a pleasant space, full of natural light. Thus, the open room which was created made an ideal summer sleeping area. The rest of the house was arranged in two levels, separating from children.

 

The intense sloping of the ground permitted the development of many different open area spaces, which climax onto an open sitting room, on a wooden mezzanine, the only area of the house with a village view.

CLIENT

NAT S.A.

 

COMPLETED

1997

 

TOTAL AREA

141 m²

PROJECT PHASE

ALL PHASES

 

LOCATION

KONTIAS, ISLAND OF LIMNOS, GREECE

DIAPORI.png
01 SQ_18101-DIAPORI_220px.png