EXPLORE

aeter architects

4 EVRIPIDOU, ST. KALLITHEA,
176 74, ATHENS, GREECE

T: +30 210 940 7980
F: +30 210 940 7981

  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W

© 2014 AETER ARCHITECTS

CVs are handled with security and confidentiality, are not sent to third parties, their data are not processed and will be deleted 3 months after they were received.

ATHENS 2004

OLYMPIC VENUE

& RACECOURSE

 

 

1/7

The installations of the Olympic Equestrian Center and of the New Racecourse of Athens in Marcopoulo were deployed in an area of 2,112,000 m², with strong topographic fluctuations and with many archaeological findings. Particular emphasis has been given to the incorporation of the complex to the environment. The Olympic Equestrian Center is located to the north and the racecourse is located on the north-east side the Cross-Country space extends from the south-east to the south-west side. The main buildings of the Olympic Equestrian Center are the jumping arena with 6.000 permanent stands and the dressage arena with 2.000 permanent stands, the VIP building, a closed race-training arena, a vet clinic, high- specification stables, and a support building complex. The complex of the New Athens Racecourse has a double track, for racing and training, and an extensive traffic network for the exclusive use of horses, while all main roofed uses are concentrated in the Grandstand, located in front of the finish line of the track. The Grandstand has a minimalistic style, with plain and simple lines adopting the same architectural design used in the buildings of the Equestrian Center. The planning of the surrounding space has been performed for the Olympic Center and the Racecourse as a whole. The total building area is 164,138 m².

CLIENT

J&P - AVAX S.A.

 

COMPLETED

2003

 

TOTAL AREA

165,000 m²

PROJECT PHASE

PRELIMINARY DESIGN

FINAL DESIGN IMPLEMENTATION DESIGN

 

LOCATION

MARKOPOULO,

ATTICA, GREECE