1/3

P.PSICHICO

RESIDENCE

Due to the restrictive narrowness of the site, the new residence was built, partly created from the refurbishment of an existing dwelling and part as a new build extension.

 

The entrance area unfolds between the new and old sections, doubling in height.

 

The large slope of the plot create two undergound floors that results in a multi leveled garden above featuring stairs, pergolas and the pool which appears to insert itself into the bulding.

 

A dynamic is apparent in the development of volumes, as the building is rotated towards the view while steel structures frame the building's simple yet bold volumes.

LUXURY RESIDENCE FOR PRIVATE CLIENT

CLIENT

PRIVATE CLIENT

 

COMPLETED

1991

 

TOTAL AREA

550 m²

PROJECT PHASE

ALL PHASES

 

LOCATION

P.PSICHICO, ATHENS, GREECE