EXPLORE

aeter architects

4 EVRIPIDOU, ST. KALLITHEA,
176 74, ATHENS, GREECE

T: +30 210 940 7980
F: +30 210 940 7981

  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W

© 2014 AETER ARCHITECTS

CVs are handled with security and confidentiality, are not sent to third parties, their data are not processed and will be deleted 3 months after they were received.

CENTRAL WAREHOUSE, GOODS PICK-UP & OFFICES

 

50% COLLABORATION WITH ARCHLAB S.A.

1/7

Sato’s new Distribution Centre was constructed in Elefsina’s industrial area. The plot occupies an area of 55,500 m². In terms of functionality, morphology and construction it is divided in three parts: the central warehouse, the area dedicated to goods’ pick-up and shipment and the independent office building. The Central Warehouse, covering an area of 15,800 m², has a fully automated VNA storage system. The Pick-Up and Delivery Area occupies three floors, each having a surface of 5,250 m².

The underground floor is dedicated to storage and is equipped with a ramp for large trucks. It also houses the electrical and mechanical infrastructure. On the ground floor there are 32 hydraulic ramps for loading and unloading purposes. The Office Building develops across four floors, 650m² each. The canteen, the restaurant, the assembly room and the archive are found on the underground level. The main entrance is located on the ground floor, complemented by delivery and pick-up offices on both sides.

 

The first and second floors are occupied by offices. This building is morphologically differentiated from the other two, by the louvers on its south facade.

CLIENT

THEODORIDIS GROUP S.A.

COMPLETED

2006

 

TOTAL AREA

32,200 m²

PROJECT PHASE

ALL PHASES

 

LOCATION

ATTICA,

GREECE