1/4

ARISTOTEL

UNIVERSITY

EXTENSION

Preliminary Design and Detail Design drawings were produced by A.M.Kotsiopoulos, N. Arvanitopoulou, D. Daki, E. Spartsi and G. Horozoglou.

 

The new building is formed by a shell which creates a total surface of approximately 4,500 m² with lecture halls and theatres, communal spaces, staff offices etc.

 

This building reverses the function of the former outer limit of the complex by transforming the external walls of the lecture theatres into inner ones and by creating a new urban boundary with entrances to the campus in the place of the inaccessible wall previously formed by the lecture theatres. By means of this reversal, an extremely high, naturally lit inner space results which makes use of the existing ramp to the lecture theatres.

 

The emergency exits are transformed into main entrances, while the space itself also functions as a foyer. Part of the shell is perforated, allowing the lecture theatres to be seen.

OFFICES FOR THE DEPARTMENT OF PHYSICS & MATHEMATICS 

CLIENT

TEGEA Ltd 

 

COMPLETED

1993

 

TOTAL AREA

12,500 m²

PROJECT PHASE

CONSTRUCTION DRAWINGS

 

LOCATION

THESSALONIKI,

GREECE