1/6

PANTEION

UNIVERSITY

The complex has an area of 23,000 m² and occupies part of the building block behind the older buildings of Panteion University. The functions are organized in three independent buildings connected together with corridors around a central court. The complex contains mainly office rooms, conference rooms and teaching rooms.

 

There are two large superimposed auditoriums, and two small overlapping auditoriums. On the ground floor of the two auditoriums, the students’ exclusive quarters are deployed on two levels that communicate internally. Between the two complexes lays the main access to the building sheltered under a light metal roof on the third floor level. Accesses to the building are situated opposite one another, and they ensure direct outdoor connection between the walkways of adjacent streets and the interior court.

 

The outdoor and semi-covered spaces around the compound are connected through a gallery, for pedestrians to relax or circulate. The elevations were treated in such way in order to point out the independent nature of a new building complex but also to balance harmoniously with the existing buildings.

NEW BUILDING EXTENSION

 

50% COLLABORATION WITH K. KYRIAKIDIS & ASSOCIATES S.A.

CLIENT

GEK S.A. - GEKAT S.A. 

 

COMPLETED

1996

 

TOTAL AREA

-

PROJECT PHASE

DETAILED DESIGN, CONSTRUCTION DRAWINGS

 

LOCATION

ATHENS,

GREECE